Maak kennis met verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch en zie:

  • hoe vissers jacht maakten op zalm en steur;
  • hoe elke vierkante meter Biesbosch bewerkt werd door in armoede levende griend- en rietwerkers;
  • hoe de verzetsgroep de strijd aanging met de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog;
  • de magie van waterbouwers en baggeraars die gebruik maakten van en strijden tegen eb en vloed;
  • de Biesbosch van de toekomst die ruimte biedt voor de rivieren en waar je kunt recreëren onder magistrale wolkenluchten.
http://www.biesboschvakantie.nl/images/stories/artikelen/index_01.jpghttp://www.biesboschvakantie.nl/images/stories/artikelen/index_02.jpghttp://www.biesboschvakantie.nl/images/stories/artikelen/index_03.jpg

Een dagje Biesbosch: Bron vol beleving en inspiratie
Wegdromen in een museum naar een ver verleden met kaarten en foto's. In het archief grasduinen naar antwoorden op tal van vragen over de historie van de Biesbosch.
Buiten geruisloos varen met de fluisterboot of fietsend en wandelend genieten van eindeloze vergezichten.
Een dagje Biesbosch verkwikt lichaam en geest.

De Biesbosch in een notendop
De Biesbosch, ruim 9100 hectare groot, strekt zich uit over twee provincies en bestaat uit drie delen. De Nieuwe Merwede vormt de grens tussen de in Zuid-Holland gelegen Dordtse -, en Sliedrechtse Biesbosch en de in Noord-Brabant gesitueerde Brabantse Biesbosch.

De Biesbosch is momenteel één van de grootste waardevolle natuurgebieden in ons land en is van internationale betekenis. Natte gebieden, boordevol planten en dieren, wuivende rietkragen, vochtige poldertjes met bijzondere wilde bloemen, woeste ruigten waarin kiekendieven hun jongen grootbrengen en klotsende kreken, waar de ijsvogel jaagt.

De Biesbosch is in feite een cultuurlandschap, een landschap dat in belangrijke mate door mensenhanden is gevormd. Een cultuurlandschap heeft een cultuurhistorie. In het Biesbosch Museum wordt de cultuurhistorie van De Biesbosch uitvoerig belicht. Daarbij staat centraal de wijze waarop de mens in en rond het gebied actief was.

Een bezoek aan het museum in combinatie met een rondvaart van 1 ¼ uur door de Biesbosch zal u duidelijk maken waarom De Biesbosch één van de meest waardevolle Nationale Parken van Nederland is. In één dag flora, fauna, verleden, heden en toekomst van De Biesbosch. Klik hier voor het actuele vaarschema.

bron: Biesbosch Museum Werkendam