Biesbosch.net even anders

Met ons kunt u kleinschalig op reis door de Brabantse Biesbosch. Beleef de Biesbosch van dichtbij. Met je voeten in de klei, de natuur in je handen. Een onvergetelijke dag in Nationaal Park De Biesbosch.


Nationaal Park de Biesbosch

Een bezoek aan de Biesbosch betekent in de lente een ervaring van stille schoonheid. IJle wilgenblaadjes lichten geelgroen op in de laagstaande zon en de wind is nog fris. Het mos op omgevallen bomen fluoresceert in de schaduw van de voormalige griendbossen.


Beleef de Biesbosch

Voor een dagje uit in de Biesbosch met vrienden of familie of een paar dagen genieten met z’n tweeën. Wandelen, varen, fietsen, kamperen of iets actiefs doen? Bekijk ook de actuele agenda wat er verder vandaag in de Biesbosch en de regio is te beleven is. Deze website geeft een compleet overzicht!


Jachthaven Café Van Overstreeg

Onze jachthaven ligt in het hart van Nationaal Park de Biesbosch. Vanaf het moment dat u bij ons wegvaart, kunt u genieten van de natuur in dit prachtige natte gebied, dat volstrekt uniek is in Europa. U kunt alle kreekjes en eilandjes verkennen, lekker luieren of zwemmen bij een stuk strand.


Hotel, Restaurant & Brasserie de Brabantse Biesbos

Hotelruimte is schaars in de Biesbosch. Rondom het Nationaal Park liggen een aantal overnachtingsmogelijkheden, maar de meeste liggen ver van het gebied af. Ons hotel / restaurant ligt echter middenin de Biesbosch. Vanuit het hotel kunt u direct gaan wandelen, varen, fietsen of gewoon ergens gaan zitten en genieten van het uitzicht.


Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert ruim 250.000 ha natuur in Nederland en waarborgt de kwaliteit van een groene leefomgeving voor mens, plant en dier. Onze kerntaken zijn het beheer van natuur, landschap en cultuurhistorie, houtproductie en recreatie. Behoud en herstel van natuurgebieden en ontwikkeling van nieuwe natuur zijn hierbij belangrijk.


Biesbosch Museum Werkendam

Het Biesbosch MuseumEiland is een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard. Het is ook het vertrekpunt voor vaartochten door Nationaal Park de Biesbosch. 


Natuur- en cultuurhistorisch museum "Twintighoeven

Het museum toont de natuur- en cultuurgeschiedenis van vlak voor de Sint-Elizabethsvloed tot heden. Behalve de landschappelijke ontstaansgeschiedenis van het tegenwoordige Eiland van Dordrecht, met streekeigen beroepen als visser, eendenkooiker, biezenplanter, rietsnijder, griendwerker en landbouwer, komen vooral de bijzondere, maar ook de meer algemene, natuurwaarden van dit waterrijke getijdengebied ruimschoots aan bod.


RoutesinBrabant.nl

RoutesinBrabant.nl geeft alle informatie die je nodig hebt! Brabant is een grote, groene provincie met een gevarieerd landschap. Het grootste aaneengesloten fietsnetwerk van Europa, talloze kilometers aan wandelnetwerken en honderden themaroutes leiden langs de meest bijzondere plekken in Brabant.


"Natuurkampeerterrein De Knotwilg" maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal. mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de gebiedscommissie Wijde Biesbosch.

logo-provincie-noord-brabant logo-gebiedscommissie-wijde-biesbosch