Natuurkampeerterrein De Knotwilg

Gelegen midden in het natuurgebied de Brabantse Biesbosch nabij Werkendam, waar de zintuigen op alle mogelijke manier worden geprikkeld door de enorme variatie aan fauna en flora. De omgeving is zeer geschikt om te wandelen, te fietsen en te varen. Tevens kunt u genieten van de weidsheid en de rust. Het gebied is erg in trek bij vogelliefhebbers, omdat er vele bijzondere soorten in grote aantallen aanwezig zijn, van de zeearend tot het ijsvogeltje.

Natuurkampeerterrein De Knotwilg

Het Natuurkampeerterrein heeft een open karakter en gaat in zijn geheel op in de natuur. Er zijn boompjes voor de schaduw. Het terrein ligt aan open water met een prachtig uitzicht en u kunt er heerlijk kamperen met tent, camper of caravan. Voor de avonden is er een gezellige vuurplaats voor de liefhebber.

Wij hebben het natuurkampeerterrein voorzien van moderne waterbesparende douches met zonneboiler, de stroomvoorziening wordt verzorgd door moderne zonnecellen. Er is een helofytenfilter aanwezig. Het afval wordt gescheiden ingezameld. De speelvoorzieningen zijn qua materiaal gebruik afgestemt op het natuurlijk karakter van het kampeerterrein. Ook schenken wij aandacht aan de natuur door gebruik te maken van natuurlijke, niet chemische, schoonmaakmiddelen.

Kano mogelijkheden

Op 200 meter van ons Natuurkampeerterrein is er een mogelijkheid om, met uw kano, de Biesbosch in te varen. Een vaarkaart kunt u van ons gebruiken

Recensies kunt u vinden op onze Facebookpagina 

Tarieven 2019

Omschrijving Prijs
Hoog Laag
Tent, caravan of camper € 6.00 € 5.00
Trekkerstent € 4.00 € 3.00
Bijzettent € 3.00
Volwassenen p.p.p.n. € 6.50 € 5.50
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Kinderen tot 12 jaar p.k.p.n. € 4.50 € 3.50
Electriciteit (340/4A) p.d. € 3.00
Douches Gratis
Toeristenbelasting p.p.p.n. € 1.15
Auto Gratis
Huisdieren p.n. € 2.00
Prijzen onder voorbehoud

Seizoen 2019

Hoog seizoen
van 29 maart tot en met 25 augustus

Laag seizoen
van 26 augustus tot en met 27 oktober

Winterstop
van 28 oktober tot en met 28 maart

Aankomst- en vertrektijden

Aankomst: vanaf 14:00 uur
Vertrek: voor 12:00 uur

Natuurkampeerkaart

Wij zijn aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen daarom is een natuurkampeerkaart verplicht. Deze is bij ons verkrijgbaar, maar ook bij de ANWB en VVV of aan te vragen bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. U ontvangt er óók het Groene Boekje bij. Hierin staan alle Natuurkampeerterreinen van Nederland beschreven.


"Natuurkampeerterrein De Knotwilg" maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal. mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de gebiedscommissie Wijde Biesbosch.

logo-provincie-noord-brabant logo-gebiedscommissie-wijde-biesbosch